Απόφαση για τη λειτουργία του Υποθηκοφυλακείου και του Κτηματολογικού Γραφείου Θεσσαλονίκης για το χρονικό διάστημα από 28.4.2020 μέχρι 15.5.2020 σύμφωνα με το ΦΕΚ Β’ 1587/2020

  • PDF
  • Εκτύπωση

Ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης του Υποθηκοφυλακείου και Κτηματολογικού Γραφείου Θεσσαλονίκης αφού έλαβε υπόψη του την κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β’ 1587/25-4-2020 (άρθρο 1) αποφασίζει

την λειτουργία του Υποθηκοφυλακείου Θεσσαλονίκης και του Κτηματολογικό Γραφείου ως εξής:

α) Η κατάθεση εγγράφων και αιτήσεων και παραλαβή πιστοποιητικών θα γίνεται με τη φυσική παρουσία του ενδιαφερόμενου σύμφωνα με το νόμο περί προσωπικών δεδομένων ακολουθώντας τα υγειονομικά μέτρα της πανδημίας για να εξασφαλισθεί η αρχή της προτεραιότητας. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι για την εξυπηρέτηση περισσότερων προσερχομένων να καταθέτουν όσο το δυνατόν λιγότερες πράξεις.

β) Η έρευνα στο αρχείο της υπηρεσίας για δικηγόρους και δικαστικούς επιμελητές θα γίνεται ΜΟΝΟ κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού και θα διαρκεί 30’. Το ραντεβού πραγματοποιείται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail):

  •     Για το Υποθηκοφυλακείο Θεσσαλονίκης (Σαπφούς 44) στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
  •     Για το Κτηματολογικό Γραφείο Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 136) στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


Στο μήνυμα θα πρέπει να αναφέρεται οπωσδήποτε το ονοματεπώνυμο του προσώπου που πρόκειται να προσέλθει στην υπηρεσία και ο αριθμός αστυνομικής και ο αριθμός μητρώου του δικηγορικού συλλόγου για τους δικηγόρους. Μέσα στο μήνυμα πρέπει να αναφέρεται η ημέρα που επιθυμεί να προσέλθει στην υπηρεσία. Η υπηρεσία θα απαντήσει στο e-mail με ενημέρωση για την καθορισμένη ημέρα και ώρα προσέλευσης. Σε περίπτωση αδυναμίας για ραντεβού την επιθυμητή ημερομηνία θα δοθεί το πρώτο διαθέσιμο ραντεβού. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσέρχονται στο καθορισμένο ραντεβού ακριβώς την καθορισμένη ώρα και όχι πολύ νωρίτερα για την αποφυγή συνωστισμού. Κατά την προσέλευσή τους πρέπει να έχουν οπωσδήποτε την ταυτότητά τους (αστυνομική ή επαγγελματική). Τέλος, οφείλει κάθε προσερχόμενος στην υπηρεσία να τηρεί τις οδηγίες και τα υγειονομικά μέτρα τα οποία έχουν ήδη ανακοινωθεί για την προστασία από την πανδημία.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 27 Απρίλιος 2020 10:26